staré formičky na košíčky, které jsem před pěti lety ulovila ve starožitnostech, no hotový poklad... |
vanilkové rohlíčky a zázvorky ze starých formiček ve tvarech panáčků, srdíček a různých dnes už se navyrábějících tvarů... |
tak přeji krásný předvánoční čas a hlavně vše v klidu.Všechny zdraví Eliška |
Nádhera. Já jsem na vánoce ještě ani nestihla pomyslet a tady je napečeno. Prosím prosím - pošli mi mailem recept na ty pracny a na linecké. MOOOOc děkuju. (jenicek76zavinaccentrum.cz) Mně se poslední roky nechtějí pracny (medvědí tlapky..slyším různé názvy) vysypávat. je to tam přilepené a nejde to ven..děkuju. Teď se na to dívám ještě jednou - to jsou zázvorky? Nevadí - šup sem s receptíkem:-)) Díky.
OdpovědětVymazatfiii fakt si uz zacala piect? ja by som nemohla tak skro...moja polovicky by to dovtedy urcite zjedla :) ale super...musi to u vas moc krasne vonat :), pa Zuzana
OdpovědětVymazatAhoj Zuzi, já myslím, že netřeba stresovat...času ještě dost, záleží jen na tom jak si co kdo rozvrne, hlavně pohodu...Eliška
VymazatEliško, tohle mi nedělej :o) Mám týden upečené perníčky a dál jsem se zatím neposunula... Podědila jsem stejné formičky, pracny teď peču nejraději :o)
OdpovědětVymazatPa, Helena
Ahoj Helenko, u nás peče perníčky babička, tak to zas nedělám já...jinak formičky jsou opravdu poklad, kupovat je dnes,...je to mailant. Krásný předvánoční čas ti přeji. Eliška
VymazatEliško,
OdpovědětVymazatjá mám teprve sepsaný nákup a vy už máte upečeno :o)
Mohla bych Vás poprosit o recept na zázvorky? Už dlouho bych je chtěla zkusit upéct, ale nemám žádný osvědčený, aby nebyly tvrdé... lmatusk@seznam.cz
Moc děkuji!
Mějte se pěkně
Lucie
Zázvorky jsou vždy tvrdé (appoň ty pravé) musí se odleže 3 týdny a pak jsou skvělé
VymazatPro všechny, kdo si chtějí upéct výborné zázvorky, posílám recept. Je z letošního posledního časopisuVenkov a styl. Ingredience: 150g cukr krupice, 150g hl. mouka, 5g mletý zázvor, 1vejce + 1žloutek, 1lž. cutr. kůra 1/2 lž. kypřící prášek....ušlehat do hladka cukr vejce kůru a zázvor smíchat se suchými ingrediencemi. na pomoučeném válu vypracovat těsto. Nechat odležet v lednici, je dost tekoucí....já jsem nechala těsto do druhého dne. Potom jsem vystříkala formičky sprayem na pečení. Koupila jsem v Tesco..dom. potřeby. Zaručeně se nepřilepí. Ještě teplé kyklepnout, pomáhala jsem si nožíkem, jsou díky spray i krásně lesklé. Eliška
OdpovědětVymazatNerozumím tomu, že jste formičky vystříkávala. Zázvorky se přeci vykrajují. Čili těsto vyválet a následně vykrojit.
VymazatKRÁSNÉ PŘEDVÁNOČNÍ PŘÍPRAVY.
OdpovědětVymazatPŘEJI PŘÍJEMNÝ ADVENTNÍ ČAS.
BOHDA