neděle 24. listopadu 2013

Pečeme cukroví a těšíme se na Vánoce...

Letos jsem s pečením začala trochu dříve, abych měla už vše nachystáno a mohla si chodit po vánočních výstavách , kavárničkách a vůbec užívat si vánoční atmosféry a svátky prožít v klidu. Mám napečeno pět druhů a myslím že to bohatě stačí...

staré formičky na košíčky, které jsem před pěti lety ulovila ve starožitnostech, no hotový poklad...





vanilkové rohlíčky a zázvorky ze starých formiček ve tvarech panáčků, srdíček a různých dnes už se navyrábějících tvarů...



tak přeji krásný předvánoční čas a hlavně vše v klidu.Všechny zdraví Eliška

10 komentářů:

  1. Nádhera. Já jsem na vánoce ještě ani nestihla pomyslet a tady je napečeno. Prosím prosím - pošli mi mailem recept na ty pracny a na linecké. MOOOOc děkuju. (jenicek76zavinaccentrum.cz) Mně se poslední roky nechtějí pracny (medvědí tlapky..slyším různé názvy) vysypávat. je to tam přilepené a nejde to ven..děkuju. Teď se na to dívám ještě jednou - to jsou zázvorky? Nevadí - šup sem s receptíkem:-)) Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. fiii fakt si uz zacala piect? ja by som nemohla tak skro...moja polovicky by to dovtedy urcite zjedla :) ale super...musi to u vas moc krasne vonat :), pa Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzi, já myslím, že netřeba stresovat...času ještě dost, záleží jen na tom jak si co kdo rozvrne, hlavně pohodu...Eliška

      Vymazat
  3. Eliško, tohle mi nedělej :o) Mám týden upečené perníčky a dál jsem se zatím neposunula... Podědila jsem stejné formičky, pracny teď peču nejraději :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helenko, u nás peče perníčky babička, tak to zas nedělám já...jinak formičky jsou opravdu poklad, kupovat je dnes,...je to mailant. Krásný předvánoční čas ti přeji. Eliška

      Vymazat
  4. Eliško,
    já mám teprve sepsaný nákup a vy už máte upečeno :o)
    Mohla bych Vás poprosit o recept na zázvorky? Už dlouho bych je chtěla zkusit upéct, ale nemám žádný osvědčený, aby nebyly tvrdé... lmatusk@seznam.cz
    Moc děkuji!
    Mějte se pěkně
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zázvorky jsou vždy tvrdé (appoň ty pravé) musí se odleže 3 týdny a pak jsou skvělé

      Vymazat
  5. Pro všechny, kdo si chtějí upéct výborné zázvorky, posílám recept. Je z letošního posledního časopisuVenkov a styl. Ingredience: 150g cukr krupice, 150g hl. mouka, 5g mletý zázvor, 1vejce + 1žloutek, 1lž. cutr. kůra 1/2 lž. kypřící prášek....ušlehat do hladka cukr vejce kůru a zázvor smíchat se suchými ingrediencemi. na pomoučeném válu vypracovat těsto. Nechat odležet v lednici, je dost tekoucí....já jsem nechala těsto do druhého dne. Potom jsem vystříkala formičky sprayem na pečení. Koupila jsem v Tesco..dom. potřeby. Zaručeně se nepřilepí. Ještě teplé kyklepnout, pomáhala jsem si nožíkem, jsou díky spray i krásně lesklé. Eliška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nerozumím tomu, že jste formičky vystříkávala. Zázvorky se přeci vykrajují. Čili těsto vyválet a následně vykrojit.

      Vymazat
  6. KRÁSNÉ PŘEDVÁNOČNÍ PŘÍPRAVY.
    PŘEJI PŘÍJEMNÝ ADVENTNÍ ČAS.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat